Az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, Prof. Dr. Borhy László idén is elvállalta a KEK védnökségét, ez alkalomból beszélgettünk Egyetemünk rektorával.

  • Milyen közös értékeket képvisel a KEK határon innen és túl, ami miatt védnökként is kiemelten támogatja a rendezvényünket? A rendezvény kiválóan megmutatja, hogy a sport és a sport szeretete összeköti az embereket, így a különböző tájakról érkező egyetemi polgárok szorosabbra fűzhetik kapcsolataikat, barátságok születhetnek, amelyek egész életükben elkísérik őket. Másik fontos szempont a rendezvény jótékonysági vonala, amelyet mindig örömmel támogatok.
  • A női kosárlabda után már férfi futsalban is az NB1-ben szerepel az ELTE! Emellett az egyéni sportágakban is számos ELTE-s hallgató remekel. Hogyan tudja támogatni az egyetem a sportoló kiválóságait? Az ELTE a versenysport tekintetében több Olimpikon, Világ- és Európa bajnoki címmel rendelkező hallgatójának kettős karrierprogramot kínál. Ez egyéni tan- és vizsgarendet és sok más lehetőséget is biztosít számukra, hiszen az élsportra is abban az életkorban van lehetőség, amikor a felsőfokú tanulmányok folynak, és ezt a kettőt egyszerre jól végezni nem könnyű feladat.
  • Milyen példával jár elől a Kárpát-medencei egyetemek körében az ELTE, ha a szabadidős sportolási lehetőségekről van szó? Az ELTE a szokásos egyesületi szabadidős sportok elérhetőségén túl rendszeresen szervez Egyetemi Sportnapot, online sporthetet, amelyen dolgozóink és hallgatóink egyaránt részt vehetnek. Ezek évről évre egyre népszerűbb rendezvényeink.
  • Rektor Úr a sport és kiemelten a harcművészetek szerelmese, de számos alkalommal rajthoz állt már az ELTE 5vös 5km futóversenyen is. Tervezi, hogy a március 4-i KEK Run valamely távján is megméretteti magát? Sajnos a KEK rendezvény időpontjában külföldön tartózkodom, így nem tudok részt venni egyik távon sem. Remélem következő alkalommal lesz lehetőségem ezt pótolni.