Március 2-4. között 14. alkalommal rendezi meg az ELTE sportegyesülete, a BEAC a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társzervezésében a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az eseményen – amely a 2022-es Év Sportolója Gálán a 3. helyen végzett az Év Szabadidősport eseménye kategóriában – 9 sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten.

Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó nagy örömmel tett eleget a rendezők felkérésének, és elvállalta a 14. KEK nagyköveti tisztségét.

Mint elmondta, „szívesen és örömmel vállaltam a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának nagyköveti feladatait, amit igazi megtiszteltetésnek érzek. Mint volt egyetemista és élsportoló tudom és vallom, hogy mennyire fontos szerepet tölt be a sport a közösségépítésben, az egészségmegőrzésben és jellemformálásban. Minden olyan kezdeményezés nemes célt szolgál, ami az élethosszig tartó aktív sportolást népszerűsíti és támogatja. Azon túl, hogy a KEK ebben a célban élen jár, mellette erősíti a nemzeti összetartozást és segíti a környező országgokkal történő kapcsolatépítést, ez is mutatja a sport kiváló integrációs erejét. Bízom benne, hogy a már szép múlttal büszkélkedő KEK előtt még szebb jövő áll és remélem, hogy nagykövetként én is hozzá tudok tenni a további fejlődéshez.”

Simon Gábor, a KEK alapítója, a szervező BEAC igazgatója kiemelte: „Tizennegyedik alkalommal várjuk egész Kárpát-medencéből a magyar diákokat, egyetemi hallgatókat Budapesten az NKE, és az ELTE kampuszain. Ha március, akkor KEK. Minden évben egy biztos pont vagyunk a sportnaptárakban, immáron egy több mint ezer fős multisport eseményként, ahol nagy hangsúlyt fektetünk a magyar közösség építésére és a jótékonyságra is. 2022-ben a 3. legjobb szabadidősport-esemény lettünk az MSÚSZ Év Sportolója Gála szavazásán. Ez nagy büszkeség nekünk szervezőknek, és úgy gondolom a résztvevő sportolóknak is. Ez természetesen nem jöhetett volna össze a kitartó támogatóink nélkül, akik közül szeretném kiemelni a Ferencvárosi Torna Clubot, társszervezőinket az NKE-t és az ELTE-t, a szövetségek közül az MLSZ-t, MEFS-et, MKOSZ-t, BRSZ-t!
Örömhír, hogy az idei évtől Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes atléta a KEK nagyköveteként csatlakozik az eseményhez. Személyében egy olyan sportember csatlakozik a KEK-hez, aki ismeri a felsőoktatási sportéletet és a sport világát egyaránt, illetve magánemberként is példaértékű karriert tudhat maga mögött.”

Balázzsal már a március 2-i ünnepi megnyitón is találkozhattok, de akár együtt futhattok vele a III. KEK Run futóversenyen is!