Február 29. és március 4. között 15. alkalommal rendezi meg az ELTE 125 éves sportegyesülete, a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját az ELTE kiemelt támogatásával. Az eseményen számos sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, alumni fociban, asztaliteniszben, nagypályás labdarúgásban, sakkban és dartsban, s idén már negyedik alkalommal egészül ki a multisport esemény egy futóversennyel.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával a IV. KEK Run 2024. március 2-án rajtol el a Ludovika Campuson. A verseny kezdő futóknak is kiváló lehetőséget biztosít, hogy megmérettessék magukat, hiszen akik most vágnak bele a futásba, ők az 1,1 km-es távon tudják kipróbálni magukat. Akik egy picit hosszabb távot választanának, ők az 5,5 km-es, a 10 km-es, és a legújabb 15 km-es távra tudnak nevezni. Ezenkívül a 10 km-es távot akár váltóban is lehetőségük lesz a sportolni vágyóknak teljesíteni. A futóverseny kiemelt támogatói között tudhatjuk még a Decathlont, Manna ABC-t, valamint a Viwa Vitaminwatert.

Az ELTE a 15. KEK kiemelt támogatója, így az Egyetem kiválóságai is népszerűsítik a márciusi eseményt: Pap Bianka paralimpiai, világ- és hatszoros Európa-bajnok magyar paraúszó, az ÁJK hallgatója, az ELTE jelenlegi Sport arca, Barabás Eszter Budapest Maraton-győztes, a TTK hallgatója és Pintér Bálint egyetemi EB-ezüstérmes kick-boxoló, a BTK hallgatója.

A futóverseny és a KEK is kiegészül egy jótékonysági gyűjtéssel. 2024-ben is egy határon túli iskola magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

A szervezők várnak minden ELTE hallgatót, dolgozót és alumnust, a március 2-i rendezvényre!

Nevezés:  https://kekrun.kekbudapest.hu