Újra mozgásban a kárpát-medencei egyetemek!

A jubileumi esztendőben is kiemelt jelentőséget kap az immár kilenc éves múltra visszatekintő Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK). Az ELTE sportegyesülete, a fennállásának 120. évét ünneplő BEAC „Egyetemi sport határok nélkül” mottóval rendezi meg a tornát, melynek célja a határokon átívelő nemzeti közösség erősítése a fiatal értelmiségiek körében.

A KEK – amelyet hagyományosan március első hétvégéjén az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén rendeznek meg – lehetőséget ad arra, hogy a felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A Kupa idén a futsal- és a kosárlabdatorna mellett már röplabda bajnoksággal is kiegészül, ezzel mindinkább multisport eseménnyé téve az összmagyar sportrendezvényt.

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. Idén a kárpátaljai, Beregrákosi Általános Iskola mellett egy fogyatékossággal élő tanulókkal foglalkozó iskola, a Dr. Török Béla Általános Iskola és Speciális Szakiskola javára gyűjtenek a szervezők sportszer felajánlásokat.

A rendezvény fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnökei Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Dr. Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, Prof. Dr. Borhy László, az ELTE rektora, Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, és Prof. Dr. Hamar Imre, a BEAC elnöke.

A 2018-as KEK kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő, valamint a Rákóczi Szövetség.

A KEK szakmai védnöke és támogatója az MLSZ – Budapesti Igazgatósága és Szendrei József, a Joma Magyarország ügyvezetője.

A KEK-ről bővebb információkat, nevezéssel kapcsolatos tudnivalókat a kek.elte.hu oldalon, ill. az eltese2008@gmail.com e-mail címen kaphatnak az érdeklődő intézmények, csapatok.

A nevezés folyamatos, amíg szabad helyek vannak az egyes sportágakban.

Részletek:

EGYETEMI FUTSAL TORNA

ALUMNI FUTSAL TORNA

KOSÁRLABDA TORNA

RÖPLABDA TORNA A szervezők a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági csapatok mellett a vidéki és budapesti intézmények sportolóit, csapatait is várják.

VIII. KEK ’17 from Marci Karvaly on Vimeo.