A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája szervezői is támogatják Minority Safepack elnevezésű európai népi kezdeményezést, ami céljául tűzte ki, hogy javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmét, és erősítse az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségét. Magyarország számára, történelmi okokra visszavezethetően különösen fontos érdeke, hogy a kisebbségben élők is részesülhessenek anyanyelvi oktatásban és megismerhessék kultúrájukat.

Az idén 120 éves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) által szervezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupája versenysorozatnál hitelesebb támogatót nehéz találni, hiszen a határokon átívelő rendezvényen évről évre öt ország több száz egyetemistája méri össze erejét számos sportágban, egy baráti hangulatú tornán.

A KEK szervezői egy kisfilmet is készítettek, hogy minden résztvevő és érdeklődő csatlakozzon az aláírásgyűjtéshez:

Ahhoz, hogy a kezdeményezést siker koronázza, egymillió támogató aláírásra lenne szükség április 3-ig. Jelenleg a szükséges támogatás több mint 20%-a gyűlt össze. Magyarország és Románia egyaránt magasan túlteljesítette a korábban prognosztizált számokat. Ezzel szemben Ciprusról eddig mindösszesen 6-an szignálták a kezdeményezést, így minden további aláírásra szükség van.

Ha sikerülne megvalósítani a Minority SafePack kitűzéseit, az azért is lenne történelmi jelentőségű tett, mert az Európai Unió történetében még egyetlen egyszer sem volt sikeres népi kezdeményezés.

Írd alá Te is és buzdítsd erre határon túli és külföldi ismerőseidet is!

http://www.jogaink.hu/