A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája egyre csak terjeszkedik, a Tüskecsarnokban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, illetve idén már a Gabányi Sportcsarnokban és a Pluhár István Labdarúgópályán is rendezünk tornákat, a központi helyszín viszont 11. éve változatlanul az ELTE Bogdánfy úti csarnoka és műfüves pályái.

Az üzemeltető ELTE Sport Kft. támogatásának köszönhetően 2020-ban díjmentesen bérelhetjük a rendezvény idejére az ELTE létesítményeit. A támogatás kapcsán Vágvölgyi György és Horváth János ügyvezetőket kérdeztük a KEK-ről.

– Miért fontos önök számára, hogy sikeres legyen a torna?

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája egy roppant fontos és fejlődő kezdeményezés, melyben az ELTE és az ELTE Sport Kft. is igyekezett kivenni a részét az elmúlt 10 évben is. Az Egyetem vezetésének sport iránti elkötelezettsége nagyon fontos számunkra. Továbbá sportlétesítmények üzemeltetőiként nem is lehetne örömtelibb feladat, mint egy ilyen sok fiatalt megmozgató, és összefogást generáló sportrendezvénynek helyt adni.

Horváth János – ELTE Sport Kft. ügyvezető

– 2018-ban az MLSZ, az ELTE és a BEAC együttműködésének köszönhetően megújultak a Bogdánfy úti műfüves focipályák, 2019-ben pedig átadásra került az ELTE-BEAC Pluhár István Labdarúgópálya. Milyen további sportfejlesztések várhatóak a közeljövőben az ELTE-n?

Az ELTE Mérnök utcai sporttelepén tovább folytatódik a fejlesztés. Ennek keretében megépül egy négy öltözőt magában foglaló új épület, amelynek emeletén az ELTE PPK ESI képzéseit szolgáló multifunkcionális terek is helyet kapnak. Reményeink szerint még az idei évben megkezdődik a Bogdánfy úti sportcsarnok felújítása, melynek keretében elsősorban a BEAC kosárlabda támogatásával nyílik majd meg a lehetőség a magasabb színvonalú sportolásra.

Vágvölgyi György – ELTE Sport Kft. ügyvezető

– Az ELTE Sport Kft. évről-évre a KEK jótékonysági gyűjtése mellé állt és sportszer adományokkal támogatta a határon túli fiatalokat. Idén is számíthatunk felajánlásukra?

Egy ilyen hagyományt úgy véljük, mindenképpen folytatni kell. A KEK során szándékunkban áll a határon túlról érkezett fiatalokkal és sportvezetőkkel beszélgetéseket folytatni, hiszen ők azok, akik a leginkább autentikusan tudnak arról beszámolni, hogy mely iskoláknak és milyen eszközökre lenne szükségük.