Március 1-én debütált a nagypályás foci a KEK berkein belül. Ahogy Simon Gábor, a BEAC igazgatója elmondta a megnyitón, a KEK szervezői szeretnék ha ez a torna is hagyománnyá válna. A jövőbeli tervek szerint a nagypályás KEK egyfajta felkészülési tornaként fog szolgálni a csapatok számára a bajnokság kezdete előtt egy héttel.

A történelemkönyvekbe illő első mérkőzés nem is lehetett volna szimbolikusabb, mint a BEAC-MAFC örökrangadó. A két csapat még 1909-ben találkozott először bajnoki mérkőzésen, most pedig majdnem 120 évre rá avatják együtt a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának nagypályás labdarúgó tornáját. /A két klub közös történetéről ITT olvashattok/

Az összecsapás jó színvonalú mérkőzést hozott. A BEAC végezte el a kezdőrúgást, majd dominálta is az első 10 percet, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Németh Ábel korán vezetést szerzett a hazaiaknak. Ezután mindkét csapat hullámzóan folytatta az első játékrészt, hol a MAFC szorította saját térfelére a BEAC-ot, hol a vendégek kényszerültek a kapujuk előterébe.

A második félidőre azonban nagyon felpörgött a BEAC, a frissen beállt Majer Zsolt kapufára lőtte a helyzetét, de nem sokkal később Németh megszerezte második gólját is Majer passzából. A MAFC játékosai ezután kis ideig nem találták az összhangot, amiből rosszul jöttek ki, mivel az első félidőben jól irányító Magyar 3 perc leforgása alatt duplázott.  Ezt követően érkeztek mindkét csapatba a frissítő cserék és a BEAC hol kényelmesen engedte át a MAFC csapatát a saját térfelére, hol pedig nyomás alatt tartotta az ellenfél kapuját. Legjobb példa volt erre a sorozatos szögletek elvégzése és a veszélyes indítások sorozata. Előbb Juhász lövését blokkolták a kapu előterében, majd Majer futott egy hajszálnyival lesre. A meccs végére teljesen kitámadott a becsületgólért a MAFC, amit Majer könyörtelenül kihasznált Pintér passza után. Így az ELTE-BEAC Pluhár Istán Labdarúgópályán rendezett I. nagypályás KEK végeredménye BEAC-MAFC 5:0.

Fotók: ELTE Online